Fun lenzen kopen, waar moet ik op letten?

Funlenzen zijn helemaal in, met deze gekleurde lenzen kan je de kleur van je ogen aanpassen op elke manier die je maar wilt! Van realistische tinten tot fantasie patronen, alles is mogelijk. De naam verraad het eigenlijk al, met deze modeaccessoires zul jij veel plezier beleven. Fun lenzen komen namelijk in allerlei vormen, van een witte kattenoog patroon tot een lens die je gehele oog bedekt. Maar waar moet je op letten bij het kopen van fun lenzen en welke lens is geschikt voor jou?

Bekijk het aanbod aan fun lenzen

Funlenzen passen altijd

Fun lenzen zijn beschikbaar in één maat, maar gelukkig passen deze bijna altijd. Meestal hebben deze lenzen een diameter tussen 14 mm en 16 mm. Dit is de optimale diameter voor het grootste deel van de volwassen mensen en vergelijkbaar met een normale lens. Alhoewel je ogen niet veel groeien na de eerste paar jaren van je leven is het aan te raden extra voorzichtig te zijn bij kinderen van 13 jaar en ouder. Onder de 13 jaar is er een kans aanwezig dat de lenzen te groot zijn. Naast de standaard formaten zijn er ook extra grote lenzen van maar liefst 22 mm, moeilijk om in te doen, maar geeft een bijzonder cool effect.

Niet alle fun lenzen gaan even lang mee

Er zijn een paar dingen waar u op moet letten bij de aanschaf van funlenzen. Eén daarvan is de levensduur van een lens. Sommige lenzen gaan slechts 1 keer mee, terwijl anderen meerdere maanden te gebruiken zijn. Gelukkig kan je in de productomschrijving van de lenzen zien hoelang ze meegaan. Als je de komende maand een aantal feestjes hebt dan kun je ze meerdere malen gebruiken.

Let wel op: lenzen die je maanden achtereen kunt gebruiken doen dit alleen als ze goed onderhouden worden. Je moet je lenzen in dat geval goed schoonhouden en er voor zorgen dat ze niet uitdrogen. Bewaar ze altijd in een lenzenhouder en gebruik een correcte hoeveelheid lenzenvloeistof. Bekijk ons assortiment om een indruk te krijgen van alle verschillende goedkope fun lenzen.

Doe lenzen voorzichtig in

Je ogen zijn een van kostbaarste delen van je lichaam, en wees hier dan ook zeer zuinig op. Fun lenzen moeten voorzichtig ingedaan worden. Zorg ervoor dat je handen schoon en gewassen zijn. Controleer of de lens niet binnenstebuiten zit en niet beschadigd is. Als de lens niet meer heel is of een scheurtje heeft kun je hem niet meer gebruiken, anders riskeer je ernstige oogschade. Bekijk onze tips and tricks om fun lenzen in (en uit) te doen.

Let op wat je waar je funlenzen koopt

Niet alle lenzen worden op dezelfde manier gefabriceerd en bij dezelfde leverancier ingekocht. Let voor de aanschaf op hoeveel lenzen je koopt. Sommige lenzen worden per paar verkocht (één voor elk oog) en sommigen worden per stuk verkocht. Zo lijkt het erop alsof de andere webshop een stuk goedkoper is, terwijl je later voor onnodige verrassingen staat. Ook zijn niet alle funlenzen van dezelfde kwaliteit. Er zijn een aantal verkopers die lenzen van slechte kwaliteit aanbieden en snel stuk gaan. Deze lenzen lijken veel op ons assortiment, maar zijn eigenlijk goedkope namaak lenzen. Wij bieden de beste lenzen aan voor een zeer scherpe prijs.

Wil je meer informatie over fun lenzen of heb je advies nodig bij je keuze? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan altijd klaar om je te adviseren over je keuze.