Tips and tricks voor beginnende lenzendragers

Tip 1: Laat je ogen eerst wennen aan de kleurlenzen

Het kan zo zijn dat je ogen licht geïrriteerd raken, omdat je ogen nog niet gewend zijn aan kleurlenzen. Het is verstandig om je ogen geleidelijk te laten wennen aan de lenzen. Heb jij binnenkort een feest of een festival dan is het handig om een paar dagen van te voren de kleurlenzen alvast te dragen.

Een paar uur per dag is voldoende om je ogen te laten wennen aan de kleurlenzen. Zo raken niet alleen je ogen gewend aan de kleurlenzen, maar jij ook aan de handeling om de lenzen in en uit te doen. Je zult merken dat de irritaties verdwijnen als je de lenzen wat vaker draagt.

Tip 2: Gebruik nooit kraanwater

Zelfs niet voor het schoonmaken van je lenzen. Het schoonmaken of bewaren van lenzen in kraanwater zorgt ervoor dat de lenzen vocht vasthouden. Dit kan gaan irriteren in je ogen en ontstekingen veroorzaken. Dit doet niet alleen erg veel pijn, maar kan ook je hoornvlies beschadigen. Gebruik dus altijd lenzenvloeistof voor je kleurlenzen.

Tip 3: Niet slapen met je lenzen in

Doe altijd je lenzen uit als je gaat slapen. Dit is ontzettend slecht voor je ogen. Je hoornvlies wordt door de lens volledig afgesloten, waardoor deze geen zuurstof meer krijgt. Het kan zelfs voorkomen dat je lens zit vastgezogen aan je hoornvlies. Oppassen dus!

Tip 4: Gebruik maandlenzen niet langer dan een maand

Wij geven altijd aan hoelang je de lenzen kunt dragen. Maandlenzen blijven niet voor niets een maand goed. De kleine pori├źn in de lenzen kunnen verstopt raken, en kunnen voor ontstekingen zorgen.

Tip 5: Vermijd douchen of zwemmen met kleurlenzen

Heb jij een Halloween poolparty? Dan raden wij af om je kleurlenzen te dragen. Chloor en kalk kunnen namelijk voor irritaties zorgen.

Tip 6 (voor vrouwen): Eerst je kleurlenzen indoen en dan pas je make-up

Logisch, hiermee vermijd je dat make-up resten in je ogen (of lenzen) terecht komen. Ook onzichtbare restjes zoals poeders kunnen op je lens terecht komen. Dit kan ook weer zorgen voor irritaties. Pas ook op met haarspray dit kan een laag op je lenzen vormen.